måndag 26 oktober 2015

Torskrygg........

Efter ännu ett gott dagsverke igår så samlades vi hela familjen och åt middag tillsammans.
Jag älskar när alla är hemma och vi kan sitta runt bordet länge och prata.
 Jag bjöd på torsk, potatis, äggsås och sallad.

Du behöver:
Frysta portionsbitar av torsk efter antal personer (Vi var fem).
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
5dl vatten
maizena redning ljus
5  hårdkokta ägg
salt
potatis
grönsaker

Så här gjorde jag:

*Lägg torsken med lite smör i en ugnsform, salta lätt.
*Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter eller tills den är färdig i 200*
* Häll vatten och buljongtärning i en kastrull värm upp och rör om tills buljongtärningen lösts upp.
*Häll i grädden och lite maizena redning tills såsen är lagom tjock.
* skala och hacka äggen eller skär dem med äggskäraren på två håll och häll ner det i såsen.

Servera med koktpotatis och en god sallad.
                                 Anki
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar