tisdag 15 mars 2016

Drömmar och längtan om............

Det börjar dra ihop sig nu för att flytta ut, ja i trädgården alltså.
Vi låg i varsin ände av soffan igår jag och M och pratade om just möjligheten att vara ute. Sitta i varsin stol och bara njuta av alla ljuden, fågelkvitter, vindens sus och gärna lite värme.
Men något av det bästa som finns är den där första vår dagen på trappan i vårens första värmande strålar med en mugg te.
Vi tycker om att vara ute i trädgården från ganska tidig morgon till sen kväll.
Vi väntar med stor iver på att all snö ska vara borta så att vi får sätta igång med trädgården. Som ni såg på ritningen igår så har vi ganska mycket kvar att göra innan vi har den trädgård som vi har tänkt. Men visst är det lite av tjusningen med trädgården, det får ta tid och mycket av nöjet är att planera och planera om, lägga till och dra ifrån. Drömma om den under vintern och lyckan över att se den vakna upp under vårsolens värmande strålar och glädjen över att se den i all sin prakt under sommaren och hösten.
Men först ska snön smälta bort och byggställning plockas ner.
Allt skräp ska köras till sortergården och sedan kan vi börja med att sätta staket och spaljéer.
Ikällaren ligger material färdig målat och bara väntar på att få sättas på plats och skapa helhet.
Och här sitter jag med längtan att få köra händerna i jorden, plantera och så. Bygga odlingslådor och gångbroar. Ja det finns mycket att fixa med och snart går startskottet!
Anki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar