torsdag 30 juni 2016

Plantering........

Vilka härligt varma dagar vi haft, vissa stunder lite väl kvalmigt men annars kan man ju inte annat än njuta.
Vi passar på att jobba i trädgården med pauser för att bara njuta, äta och ta något svalt att dricka.

 Vi har fortsatt jobba med och runt uteplatsen på baksidan. Gruset räckte ju inte riktigt och i väntan på att få hem mer så har vi fixat till lite borta i hörnet med en häck av liguster, ett träd (purpurapel), Austin rosor (Glamis Castle) och en blå hortensia.
Det blev så bra. Älskar färgen på purpurapelns blad. austin rosor är en svaghet jag har. Tycker att de är helt underbara. Denna sort är Cream vita blommor och gör sig fint till den blå hortensian och trädets bladfärg.
Anki 

tisdag 28 juni 2016

Uteplatsen och trädgården på baksidan huset............

Vi fick ju hem ett antal stor säckar med grus och jord för ett par veckor sedan. Dom har vi nu tagit hand om och det blir så bra.
 I några av säckarna var det gårdsgrus som vi ville ha på uteplatsen. I hörnet där möblerna står ska det också göras iordning. Det ser inte så roligt ut just nu men ni ska få se att det kommer bli så fint där också.
 100 m2 att ösa ut grus på är ganska tungt men bra blev det.
Ja och i de andra säckarna var det anläggningsjord, nu är de också utspridda och vi är klara för att så gräs. Bara detta att få på jord gjorde så otroligt stor skillnad. Så nöjd så här långt.

Det blir mycket trädgård just nu, vi försöker att utnyttja varje ledig tid tillsammans för att jobba på med den om vädret tillåter. Många långa dagar och timmar läggs på den. Men det är det värt när det blir fint. Och att jobba ihop i trädgården med M ger möjlighet att prata och jag älskar det.
Anki

söndag 26 juni 2016

En lista att pricka av på..............

M har pappaledigt hela sommaren så jag kan jobba och det känns väldigt bra. Jag har fått ett toppen jobb och så här roligt har jag inte haft på länge.
De stunder då vi båda är hemma så fortsätter vi jobba med trädgården då vädret tillåter. En lista att pricka av med saker som måste göras inne arbetar vi på när det regnar.
 Det brukar alltid bli saker kvar när man renoverar som liksom funkar även om de inte är färdiga. Som trappan upp till loftet och kontoret. Där har stegen inte blivit målade men det hindrar ju inte att man kan gå i den. Men det ser ju inte så roligt ut.
Men trappan stod som prio ett vid eventuellt dåligt väder. Så när regnet föll så målade jag den första varvet och M andra några timmar senare. Så nu är den äntligen klar och det gör stor skillnad när den blev vit och fin den också.

Det är alltid lika skönt när man prickar av på listan och de där ganska små sakerna äntligen har blivit gjorda.

Anki

fredag 24 juni 2016

Så vackert..........

Jag har tagit så mycket bilder när vi varit iväg så jag måste ju visa några till. En av dagarna var vi in till Rhodos stad, för en byggnads nörd som jag så är det ett paradis av gamla vackra byggnader och gatubeläggningar.
Visst är den otroligt vacker gatubeläggningen? Men inte den bästa att gå på dock måste jag säga.
En av många portar in till Rhodos stad.
Men visst är det vackert?! Åh jag bara älskar dessa byggnader.
Så vackra portar och byggnader överallt. 
Den här långa gränden av gamla stenbyggnader och den fantastiska stenbeläggningen på gatan och porten längst bort som mynnar rätt ut mot havet. Man blir glad av att bara se den.
Marknads och butiksgatorna som bjuder på allt och inget. Vi var tidigt på morgonen men efter en timme så var dessa gator fulla av folk, både inhemska och turister. Ett trevligt myller av människor och försäljare. Ett stort plus var att inga försäljare ville dra med oss in i butikerna och försöka övertala att köpa.
Och vad sägs om att avsluta rundturen i Rhodos stad med lite mat på detta härliga ställe?
Ja som ni förstår så har vi njutit massor och jag har många många bilder men nu får det vara slut med rese bilder för denna gången.
Men tillbaks till Rhodos kommer vi att åka det är helt säkert.

Anki


onsdag 22 juni 2016

En helt underbar vecka..........

Nu är vi hemma sedan ett par dagar och det gick snabbt tillbaks till vardagens rutiner. Men vi njuter fortfarande i minnet av en härlig vecka på Rhodos.
 Erik redo för första dagen av bad och sol.
 Vi har njutit av solen och värmen men det var skönt att ha dessa oaser av skugga att söka sig till då och då.
Så härligt att ha både pool och havet precis utanför dörren. Området vi bott på var fantastiskt vackert och med väldigt trevliga människor.
 Finns inte mycket mer att säga än underbart!
Vi har njutit, badat, sovit, ätit, sett oss omkring, läst och bara varit. Hela resan kändes välbehövlig och nu är batterierna laddade för att jobba igen och för att fortsätta fixa här hemma.

Anki

söndag 19 juni 2016

En härlig vecka på Rhodos......

Tidig söndagsmorgon och här är det dags att gå upp, idag ska här packas ihop alla saker och göras iordning för hemresa. En helt underbar vecka på Rhodos har nått sitt slut.
Vi har haft det så härligt, sol, värme, bad i havet och poolen, god mat och mysiga utflykter.
Men idag är det dags att återvända till vardagen och allt vad det innebär. Men först packa, frukost och sedan buss till flygplatsen.
Visar bilder en dag i veckan!
Anki

måndag 13 juni 2016

När man bara njuter av den första veckan av semester och sommarlov....

Måndag igen och ny vecka, dagarna går galet fort och vi har börjat första veckan på sommarlovet. Erik tycker att det är skönt men längtar samtidigt efter att börja 1:an. Han pratar mycket om det.
Denna veckan blir det inte mycket till inlägg här på bloggen, jag kommer ägna mig helt åt familjen men tittar in igen till helgen.
Njut alla ni som har börjat semester och sommarlov. Det ska vi göra!
Anki

lördag 11 juni 2016

Vi förbereder...........

För att kunna fortsätta med trädgårds projektet så behövs en del material.
 Så i veckan kom det en kranbil med stora säckar.
En massa säckar som ska förvandla baksidans sandöken till en trädgård. Härligt!
Anki

torsdag 9 juni 2016

Projektet fortsätter på andra sidan huset..........

Vi jobbar på med projektet trädgård och det som är närmast nu är att ta tag i grunderna till en trädgård på baksidan av huset.
 Som ni ser är där inte mycket trädgård än. efter att ha grävt bort den tre meter höga kullen som täckte hela denna ytan så är det bara sand och jord kvar. Men detta ska det rådas bot på är det tänkt.
På den ljusare delen framför huset ska det bli en uteplats med soffan och bord och stolar är det tänkt. På den övriga delen ska det bli något trädgårdsland, ett uthus att förvara redskap i och gräsmatta.
Vi har börjat med att räfsa och dra bort en massa grenar och rötter. Det fanns gott om det som ni ser. Men ett måste att bli av med dem för att kunna få en bra yta för att ha gräsmatta på. Inget vidare kul arbete men nu är det gjort.
Tanken är att vi ska börja jobba på denna sidan nu när det är semester.
Anki

måndag 6 juni 2016

Vi fortsätter med kojan......

Tidigt på morgnarna är temperaturen helt ok att jobba i, så vi börjar då för att sluta när värmen blir allt för intensiv.
 Idag fortsatte vi på hundarnas koja i hundgården och som ni ser vill några av dem gärna vara med i arbetet.
 En vägg klar.
Sedan fick M väldigt ont i sin hand så då bestämde vi oss för att bara måla det vi fått på plats och sedan sluta för dagen. Det blir jätte bra och precis som jag tänkt.
Anki

söndag 5 juni 2016

Gången är klar så här långt........

Vi blev så nöjda med hur gången blev. Vi lyckades bli klara med den innan värmen var som värst igår.
 Vi öste på grus ovan markduken....
 Sedan sågade vi till trampbrädor som vi lade ut ovanpå för att se hur vi ville ha dem...
Sedan grävde vi ner dem så de ligger i nivå med gruset.
Det blev så bra! Trampbrädorna ger lite liv till grusgången som trots att den är svängd ser lite livlös ut med bara grus.
Det kommer bli så fint när brädorna grånar och gräset blivit riktigt tjockt och grönt. Vi har faktiskt en matta av tunna fina grässtrån nu men det syns ännu inte på fotona men den är på gång nu gräsmattan. Tanken är att det ska hända lite mer med gången men det får bli nästa helg och då får ni se vad det blir.
Anki

lördag 4 juni 2016

Vi fortsätter med gången..........

En strålande lördagmorgon och vi ska jobba i trädgården.
Idag fortsätter vi med vår gång som vi grävt ur för.
 Vi har täckt med markduk och ovanpå det ska det bli grus.
Under markduken har jag först täckt marken med tidningspapper för att fördröja att gräs tar sig igenom. Det tar sig igenom förr eller senare men jag föredrar senare.... Så först tidningspapper sedan markduk och sist grus.
Idag hoppas vi att det inte blir lika varmt som igår, blir så jobbigt att göra något då. Men vi kör på så länge vi orkar.
Anki

torsdag 2 juni 2016

En doft av choklad..........

På bänken utanför ytterdörren står den här fina chokladblomman som jag fick för några veckor sedan.
Den doftar verkligen choklad och jag är väldigt glad i den. Blir lika glad varje gång jag ser den stå där på trappan.
Blomman har en ljuvlig mörkröd/ brun blomma som ser ut som sammet. Så fin!
Jag måste ta mig en tur till blomsterhandlarn för att köpa nya ampelblommor till entrén. Kanske jag hinner det senare idag.
Njut av dagen!

Anki

onsdag 1 juni 2016

Nu växer det..........

Veckan har gått så fort och jag har mycket att göra. Tiden vill inte riktigt räcka till men jag gör vad jag kan för att hitta stunder att njuta av sol och värme.
 I odlingslådorna har det börjat växa ordentligt nu, härligt!
Potatisen har satt fart och blasten börjar titta fram. Längtar till sen sommaren då det är dags att skörda.

Nu längtar vi efter helgen då tanken är att vi ska köra grus till vår gång. Så nu hoppas jag att det fina vädret håller i sig så att vi kan bli klara med detta projekt. Några pauser att njuta i det underbara sommarvädret måste tas och grillen ska användas men först är det två arbetsdagar kvar innan det är dags. Men nu ska jag ut och vattna på vår tänkta gräsmatta som nu börjat gro här och var.
Anki