måndag 30 maj 2016

Lovar sommar.........

Måndag och ny vecka, jag har börjat den med den dagliga löprundan. Så härligt väder idag. Jag väntar ivrigt på att gräset ska börja gro så vi får den där härligt gröna gräsmattan att gå på. Jag sitter på trappan och bara njuter av fågelkvitter.
Njuter av doften från syrenträdet som bjuder på massor av blommor.

Doften är härlig och den lovar sommarlov, barfotabarn, bara fötter i varm sand och kalla bad i någon insjö.
Åh vad jag älskar det!

Anki

lördag 28 maj 2016

Steg efter steg.....

Äntligen börjar mina löprundor på morgonen kännas så där härligt lätta. Jag älskar att springa och samtidigt låta tankarna sväva fritt. Lite som meditation för mig.
En stund i ensamhet, en fot framför den andra om och om igen. Vindens sus, fågelkvitter, hundarnas och mina egna fötters ljud mot skogsstigen. Lycka!
Ibland är jag på annat humör och då vill jag lyssna på en talbok och det har hänt mer än en gång att jag bryter ut i skratt där mitt ute i skogen. Lite fånig känner man sig allt och jag brukar titta mig omkring ut i fall någon sett och hört mig.
Många är de gånger jag hejat på någon med ett fånigt leende då något roligt sagts i lurarna precis vid mötet. Men vad gör väl det? Brukar få ett leende tillbaka.
Men nu mina vänner är det dags att starta denna dagen, lördag. Bästa!
Anki

fredag 27 maj 2016

För varmt och kallt...........

Det händer nu och då att Erik ska på utflykt med skolan och att det då ska tas med något att äta. Jag tycker att det är svårt både med kall och varm mat. Men nu har jag löst det.....
Jag köpte denna fina lilla mattermos och en vanlig sportflaska för vatten till honom. Termosen kan hålla både kyla och värme. Perfekt storlek att få ner i hans lilla ryggsäck med vatten flaskan och lite annat. Dessutom är de ju galet söta! Perfekt även när vi ska till stranden i sommar, då kan han få lite riktig mat att äta när vi är där.
Allt är köpt på Lilla Stork på nätet.
Anki

torsdag 26 maj 2016

Som två karameller..........

Jag har en liten svaghet som gör sig påmind då och då. Som dom flesta vet är jag en trädgårds människa som älskar vara ute i ur och skur i vår härliga natur. Detta innebär att jag som oftast bär praktiska kläder för det ändamålet men jag är svag för fina kläder även om jag inte köper det så ofta, men den lilla svagheten jag har är nog för väskor.....
De liksom får mig att stanna upp och dras till dem och jag måste klämma, känna och titta.
Så igår hände det igen, jag shoppade en ny väska.
 Jag köpte den vita lite större väskan med rosa sidor och brunt handtag.
Den lilla rosa har jag sedan tidigare, den köpte jag i London. Men visst är dom fina. Man blir så glad av att se dem, som två söta karameller.
Anki

onsdag 25 maj 2016

Glädje i odlingslådor...........

Jag älskar att jobba i trädgården och att odla. Våra pallkragar har blivit målade och fyllda med prima hästgödsel och jord.
Så nu var det dags att så och plantera.
Jag har satt två olika sorters potatis i odlingslådan längst bort sedan blev det purjolök, morötter, rädisor, salladshuvud, plocksallat, ruccola och i den sista jordgubbsplantor. I hinkar har jag tomater och det får nog räcka så för i år.
Nu väntar vi bara på att det ska börja växa så vi kan plocka lite färska grönsaker att ha till middagarna nu i sommar.
Sann lycka att kunna gå ut och plocka egen odlade grönsaker, lycka i odlingslådor helt enkelt!
Anki

tisdag 24 maj 2016

Att göra en regnig fredag eftermiddag........

I fredags eftermiddag var det grått och regnigt. Vi bestämde oss då för att tapetsera i sovrummet.
 Bjuder här på en mörk före bild. Blommor och tavlor bortplockade.
 Här har vi börjat tapetsera med den nya fina tapeten från Ralph Lauren. Den går i blått, vitt och beige.
Klart! Behövs nya gardiner och lite annat lull lull men annars är jag så nöjd. Det blev så fint!

Anki

måndag 23 maj 2016

Tillbaka igen............

Trots tystnaden här på bloggen så har arbetet med trädgården och renoveringen av huset fortsatt. Livet har varit kämpigt ett tag och är fortfarande men med hänsyn till andra kan jag inte berätta vad som hänt. Tack för allt stöd av min fina M och vänner, ni är guld värda!

Men nu åter till vårt lilla hus och dess trädgård.
 Vi har fått hem stora säckar med anläggningsjord.
 I helgen som var körde vi ut den där vi ska så gräs.
 Nästan klart..
Två äppelträd planterade också. Ett Aroma och ett Katja.
Vi börjar få en trädgård och jag är så nöjd med hur det blir. Trädgården är ju inte så stor men det känns ändå som att den blir funktionell och mysig.
Njut av dagen för det ska jag göra! Jag är ledig idag och ska njuta av det fina vädret och kanske ska jag köra lite grus.....
Anki