torsdag 31 mars 2016

Så nöjda.........

Trött morgon idag efter sen jobbkväll igår och få timmars sömn. Tidig morgon för att vara uppe när hantverkarna kommer. Idag börjar de fixa med fönstersmygar och lister inne så snart är allt helt och snyggt igen.
 Ställningen är nerplockad och nu ser vi hela huset. Vi tycker själva att det blev så fint!
Nu har även räckena på den lilla entren blivit bytta från heltäckande till spjälor. Ledstång hade vi ju innan i svart rör, de var även ganska låga men nu är det bra höjd och de passar fint till övriga räcket.
Nu ska bara allt forslas bort från trädgården så kan vi börja jobba på ordentligt med markytorna.
Anki

Problem....

Idag har vi fått problem med internetuppkoppling, hoppas det löser sig under dagen!
Titta in senare så hoppas jag bloggen är uppdaterad.
Anki

onsdag 30 mars 2016

Snart borta...........

God morgon!
Här är dåligt med inlägg just nu, jag har mycket att göra med jobbet, Erik som tyvärr är sjuk igen och denna gång under lovet när vi tänkt hitta på lite roligheter.
Dessutom är ju renoveringen av huset i fullgång för att färdigställa.
Idag börjar de plocka ner ställningen och det ser jag väldigt mycket fram emot, ska bli så skönt att få bort den.
När allt byggmaterial är borta från trädgården så är det bara att sätta igång med att köra bort allt skräp, sedan kan vi jobba på med trädgården på riktigt och det är jag nästan gladast för.
Bilder kommer men troligtvis inte förens i morgon, jag jobbar ikväll så det är dåligt med blogg tid. Men titta in i morgon så får ni se.
Anki

måndag 28 mars 2016

Det fattades några spjälor........

Ännu en dag med underbart väder. Vi har jobbat på med staketet, fikat ute och gått på promenad med hundarna. Erik har invigt födelsedagscykeln och vi har njutit för fullt av vår känslan.
Vi han nästan klart med staketet. Vi behöver måla flera spjälor för att kunna göra klart. Vi är så nöjda med hur det ser ut, blir precis som vi tänkte.
Nu är vi trötta och belåtna med dagens alla timmar ute i solen. Nu ska vi krypa upp i soffan och titta på en film innan det är dags för kvällspromenad med hundarna.
Anki

Sista dagen och vi fortsätter.......

Sista dagen av ledigheten för denna gången, här väntar vi på att den utlovade solen ska dyka upp för sedan ska vi ut och fortsätta jobba i trädgården.
Vi ska fortsätta med detta projektet, tanken är att det ska bli klart men det vet man aldrig. Men vi gör ett försök!
Njut av dagen!
Anki

söndag 27 mars 2016

Påskfrukost........

Igår startade vi dagen med att bjuda M´s familj på påskfrukost. Påsken är en helg sär man ska försöka umgås och vara överallt samtidigt tycker jag. Vi valde att köra på frukost för på morgonen/förmiddagen brukar de flesta kunna dyka upp.
 Så här brassades på stektpotatis, bacon, prinskorv, plika sorters pålägg, ostar, grönsaker, frukt, bröd, kex, flera sorters yoghurt,fil, juice, kaffe och lite annat. Naturligtvis bjöd vi på ägg, dom hade vi färgat jag och Erik.
Två bord fick vi duka så att alla skulle få plats, 12st blev vi och det var ett roligt och för oss annorlunda sätt att fira påskafton. Men det vart en riktigt bra start på dagen.
Anki

lördag 26 mars 2016

Äntligen trädgårdsarbete.........

Påskafton med strålande sol och frukostbjudning för M´s familj idag. Här blev det några dagars uppehåll med bloggandet då jag haft mycket och göra. Har inte riktigt hunnit med som jag skulle vilja.
Om vädret tillät idag skulle vi jobba i trädgården, det hade jag och M bestämt. Så när dagen bjöd på strålande sol var det bara att sätta igång.
 Efter som det fortfarande är en massa byggmaterial och stälnings delar mm i hela trädgården så bestämde vi oss för att börja uppe på etaget vi gjorde.
 Vi började sätta stolpar för det blivande staketet/spaljen.
 Ribbor på för att ha något att skruva spjälorna i.
 Så här blir det, vi kom inte längre idag efter som skruven tog slut, men det ska inhandlas imorgon och sedan är det bara att fortsätta.
Som vi ser det nu av den lilla biten vi gjort idag så blir det riktigt bra. Så nu är vi nöjda för dagen, dags för lite mat och en film.
Anki

onsdag 23 mars 2016

Det börjar se klart ut......

Nu har det kommit på läkt på framsidan och ena gaveln på huset. Sent igår dök plåtslagaren upp som ska klä in skorstenen, han blev inte färdig utan kommer fortsätta under dagen. Idag är våra snickare iväg på ett annat jobb som dök upp lite akut så här kommer det inte hända så mycket med huset idag.
Så här ser det ut nu på morgonen. Blev så fint när fönster foder. knutbrädor och läkt kom på plats. Här är plåtbeklädnaden på skorstenen på gång också.
Anki 


tisdag 22 mars 2016

Det drar sig mot......

Ännu en dag med sol och man kan ju inte annat än njuta. Mycket lättare att gå upp med solens strålar utanför fönstret.
Idag börjar det spikas läkt på huset och knutbrädor, så snart är vi i mål för denna gången. Lite till ska det fixas med men vi blir i alla fall av med byggställningar och allt skräp. Så skönt!
Men nu ska Lilleman göras klar för skola och själv blir jag liggande ännu en dag i soffan för att kurera denna envisa förkylning.
Anki

måndag 21 mars 2016

Det börjar bli klart....

Då var alla fönster bytta, taket är klart. nya panelen är på bara läkten som ska dit, knutbrädor, fönsterfoder och plåt runt skorstenen.
 Så här ser det ut nu ikväll och vi är så nöjda med hur det blev.
Räcket vid entren ska också bytas och det blir verkligen så fint som vi tänkt oss.
Anki

Fötter i högläge.......

Måndag igen och dags att dra igång en ny vecka med allt vad det innebär.
Nu är det min tur att vara förkyld och eländig. Idag ska jag inte göra många knop utan bara låta kroppen vila.
Här är hantverkarna i fullgång med snickrandet, det börjar dra sig mot slutet nu. Ska bli väldigt skönt att få det klart.
Men för mig blir det fötterna upplagda i soffan, massor av te. nässpray och andra nödvändiga medicamenter för att bli av med förkylningen.
Anki

söndag 20 mars 2016

Rensa skräp i trädgården.........

God morgon!
Här är ännu en dag med strålande sol och vi ska efter frukost fortsätta jobba med att få undan skräp i trädgården.
Det är så skönt att få undan de där högarna som ligger över allt.
En bild från tidigare i veckan då takpannorna lades på, men som ni ser är det ganska mycket bråte i trädgården. Igår körde vi fyra släpkärror med skräp till sortergården och lastade ytterligare ett. Men det finns mer kvar. Men nu är det som står utmed vägen, fönster och annat lite större borta och det känns så skönt.
Men det finns som skrivet mer att ta hand om och vi passar på att röja nu när det är så fint väder.
Anki

lördag 19 mars 2016

Tvättstugan från liten till stor......

Så då var en ny dator inhandlad och jag ska försöka bli vän med den, jag är inte bra på datorer så det är lika spännande varje gång. Men nu tänkte jag visa tvättstugan som jag försökte med igår.
Vi har ju haft världens minsta tvättstuga, ja så har det känts i alla fall. Så den ville vi göra större om det var möjligt.
Så här såg det ut i fredags morse.
 Det lilla rummet längst in är alltså vår tvättstuga.
 Ja här är så gott som hela utrymmet med på bild, väldigt litet.
Vi rev väggen mellan tvättstugan och rummet utanför där det finns bastu och dusch. Utrymmet precis utanför tvättstugan var tomt och används inte till något. Så med väggen riven mellan dessa utrymmen så fick vi ett väldigt stort utrymme att så småningom göra om till en ordentlig tvättstuga.
Men det får vänta tills i höst då vi ska riva beklädnaden på övriga väggar och golvet. Sedan ska allt få nytt kakel och klinker. Sedan ska här in skåp, bänk och ny diskho/grovbänk. Men vi ska ju ha något att roa oss med i höst mörkret så det får vänta tills dess.
Men stort och luftigt blev det och det har vi ju nytta av redan nu när vi ska hänga tvätt.
Anki

fredag 18 mars 2016

Dator krasch.....

Jaha då kraschade min dator helt, ni var säkert några som han se mitt inlägg från tvättstugan idag. Av någon anledning försvan det samtidigt som min dator bestämde sig för att ge upp helt!
Så nu kommer det nog gå några dagar utan inlägg här på bloggen. Men jag hoppas jag ska hinna komma iväg och fixa en ny dator under helgen! Men nu vet ni varför det kommer råda tystnad i några dagar!
Anki

River lite till....

God morgon! Strålande sol här idag och man kan ju inte annat än njuta! Här är det full fart på hantverkare och straxt ska Erik till skolan.
Idag arbetar de både ute och nere i källaren där de river en vägg för att vi ska få en stor tvättstuga.
Jag har tagit foton på hur det ser ut nu men efter som min dator inte vill ladda upp bilder just nu, tar väldigt lång tid så får det vänta tills i kväll. Så ni som vill se ännu ett ställe som det rivs på här i huset på berget ni får titta in ikväll!
Njut av fredagen!
Anki

torsdag 17 mars 2016

Taket är klart.............

Vid 7,30 var lastbilen här idag och lyfte upp takteglet på taket.
Teglet lades ut i högar som sedan plockades ut över hela taket.
Allt är klart!
Det blev så himla fint och det känns bra att veta att taket är ok.
Anki

 

En vanlig dag.......

Nu är det en lastbil här med taktegel, de lyfter på högar med tegel över hela taket. Skönt att få ett helt och friskt tak som vi inte behöver bry oss om på många år.
Erik är i skolan och jag ska försöka röja iordning i hans rum, tvätta och dammsuga nu när jag kan härja fritt.
Min rygg är inte vad den borde vara idag och jag känner av diskbråcket idag så jag ska ta det ganska lugnt. Men att plocka lite ska nog gå bra.
Ett besök till staden skulle jag med vilja göra men det får nog vänta tills i morgon.
Så det får bli en hemma fixar dag idag!
Anki

onsdag 16 mars 2016

Huset......

Vilket underbart väder vi fick idag. Jag tog med mig Erik och alla fem hundarna ut på en promenad tillsammans med vännen Fia.
Erik behövde få lite luft efter alla sjukdagar och vem vill inte vara ute i den värmande solen. Så härligt!


Huset lovade jag visa er, här har ni det i strålande varm vårsol idag. Ha ha när jag ser bilden så förstår jag om ni undrar över mitt svamlande om att fixa i trädgården.... Hm det är en aning mycket bråte där nu, men snart är det klart och bort rensat.


 
 Taket är klart så när som på takpannorna som ska komma i morgon. Det är bara framsidan kvar att isolera och panela. Åh det blir så fint!

Som ni ser har vi fortfarande massor av snö som vi hoppas ska smälta bort fort nu.
Vi är så nöjda med hur huset ser ut, det blir riktigt fint tycker vi, nu längtar vi efter att få bort byggställningarna och all bråte så att vi kan njuta av allt.
Anki

Svårt att vakna........

Så var onsdagen redan här och halva arbetsveckan har gått, ännu en gång måste jag säga att tiden går allt för fort.
Nu börjar vi närma oss slutet på sjukstugan och Erik ska få gå till skolan imorgon om allt blir som tänkt.
Nu hoppas jag att vi får vara friska ett tag.
Idag är jag trött, kommer inte igång riktigt. Försöker vakna genom att dricka ett par muggar te och lyssna på min talbok, men ännu har det inte fungerat.
Tittartill mina tomatplantor som nu satt fart, några har precis tittat upp men det är en härlig känsla att det spirar i krukorna. Måste så lite luktärtor så dom fröna ska jag lägga i blöt.
Tyvärr strular datorn så jag kan inte lägga in bilder, men i kväll ska ni få lite bilder från utsidan huset. Nu måste jag försöka vakna till!
Ha en härlig dag.
Anki
 

 
 

tisdag 15 mars 2016

Ännu en dag vid ritbordet........


Skolarbete hela dagen idag så gott som. Jag har bland annat en inlämningsuppgift och den består av ritningar. Jag använder mig av min egna ritning över vår trädgård och sedan har jag idag lånat svärmor och svärfars trädgård och gjort en plan för den. Surprise för dem ;)...
De vill inte ha en trädgård som kräver mycket skötsel så det har jag utgått ifrån.
Så här blev den, jag inriktade mig på att få lite avskiljare på en ganska öppen tomt. Behålla så mycket av den stora gräsytan som möjligt och valde att plantera i hörnen. En grusad yta med odlingslådor på långsidan och några träd i grupp på gräsmattan.
Enkla lättskötta ytor med växter som inte kräver massor av skötsel.
Men nu lämnar jag deras trädgård åter för dem att göra vad de vill med den :).
Jag har haft god hjälp vid ritbordet idag av Erik som också har ritat.
Han börjar pigga på sig och det är så skönt.
Nu lite tid med familjen.
Anki

Drömmar och längtan om............

Det börjar dra ihop sig nu för att flytta ut, ja i trädgården alltså.
Vi låg i varsin ände av soffan igår jag och M och pratade om just möjligheten att vara ute. Sitta i varsin stol och bara njuta av alla ljuden, fågelkvitter, vindens sus och gärna lite värme.
Men något av det bästa som finns är den där första vår dagen på trappan i vårens första värmande strålar med en mugg te.
Vi tycker om att vara ute i trädgården från ganska tidig morgon till sen kväll.
Vi väntar med stor iver på att all snö ska vara borta så att vi får sätta igång med trädgården. Som ni såg på ritningen igår så har vi ganska mycket kvar att göra innan vi har den trädgård som vi har tänkt. Men visst är det lite av tjusningen med trädgården, det får ta tid och mycket av nöjet är att planera och planera om, lägga till och dra ifrån. Drömma om den under vintern och lyckan över att se den vakna upp under vårsolens värmande strålar och glädjen över att se den i all sin prakt under sommaren och hösten.
Men först ska snön smälta bort och byggställning plockas ner.
Allt skräp ska köras till sortergården och sedan kan vi börja med att sätta staket och spaljéer.
Ikällaren ligger material färdig målat och bara väntar på att få sättas på plats och skapa helhet.
Och här sitter jag med längtan att få köra händerna i jorden, plantera och så. Bygga odlingslådor och gångbroar. Ja det finns mycket att fixa med och snart går startskottet!
Anki

måndag 14 mars 2016

Trädgårdsritning.........

Här har varit riktig vårkänsla idag och det gör längtan efter trädgårdsarbete ännu större.
Jag hämtade fram min trädgårdsritning för att få njuta lite av vad som komma skulle.
Så här är planen för trädgården och vi hoppas kunna fixa det mesta i vår. Vi utnyttjar bara 50% av tomten till trädgården men just nu känns det bra att inte ha allt för stort.
Tanken är att det mest ska bli växter och iordning gjord trädgård på framsidan och öppen gräsyta för fotboll och kanske en studsmatta till Erik på baksidan.
Vi börjar så här så får vi se, ni andra som liksom jag älskar allt med trädgården vet att den aldrig blir färdig och att det alltid finns önskemål om växter och nya projekt, men det är en start och den är jag nöjd med.
Anki

En längtan........

Helgerna går allt för fort och måndagen kom med stormsteg. Denna helgen har ägnats åt att pyssla om en sjuk Lilleman, jobba, träna hund och bara vara ledig.
Vädret har varit ganska ok, med takdropp från smältande snö och även snön på marken börjar det ta ordentligt på, äntligen!
Jag längtar efter att det blir snö fritt så jag kan få snöra på mig löparskorna igen och tillsammans med hundarna dra ut på den dagliga rundan i skogen.

Jag behöver det för energins skull, känner mig alltid pigg och fulltankad efter dagens runda av löpning i skogen.
Så nu hoppas jag på finväder och några dagar med lite mer plus grader så all snö smälter. Men först får jag nöja mig med takdropp och att ta hand om Lilleman som fortfarande har feber.
Måndag, ja då kör vi denna nya vecka!
Anki


söndag 13 mars 2016

Regnbågstårta denna söndag.........

Ibland hänger inte jag med mig själv riktigt. Jag laddade ner bilder i datorn förut och var sedan helt säker på att jag skrivit ett inlägg, men efter att jag började fundera på om jag gjort det eller inte så tittade jag efter. Nej det hade jag inte gjort!
Men här kommer det då det jag tänkte visa!
Erik är ju fortfarande sjuk, 5:e dagen idag med 41 i temp, han har i några dagar önskat sig tårta till fika. Så idag lovade jag att han skulle få en.
 Vi vispade grädde och färgade den med karamellfärg.
Vi hade förberett chokladmousse.
Efter att vi lagt ihop bottnarna med fyllning av chokladmousse och jordgubbssylt så började vi klicka på grädden i olika färger.
Sedan bredde vi ut grädden och fick en härligt regnbågsfärgad tårta med karamellströssel i form av små runda kulor på.
Så fick sig sonen en tårta till 11 fikat denna söndag.
Gott!
Anki

lördag 12 mars 2016

Från då till nu.........

Då var lördagen här och vi har haft en lugn dag så här långt. Men straxt ska jag dra iväg för att jobba några timmar och lämnar då M att ta hand om Lilleman som fortfarande är sjuk. Jag har hunnit med en tur till staden och handla lite nödvändigheter.
Då tänkte jag visa lite bilder från utsidan av huset.
Ja vi börjar med en före bild, huset var putsat i en ljus orange/aprikos färg. Dåligt isolerat och gamla fönster.
 
 Men till nu då, huset har tilläggsisolerats, fått nya fönster och ny fasad. Fasaden nu är vanlig träpanel.

Här ser ni lite av baksidan. Nytt fönster och en pardörr är på plats.
Huset ska målas vitt är det tänkt och på måndag om vädret håller vad det lovat så ska de börja på med byte av taket.
Vi känner oss väldigt nöjda med hur det blir.
Nu ska jag krama Lilleman en stund innan arbete väntar.
Anki

fredag 11 mars 2016

Soffhäng....

Då var fredagskvällen här och vi har landat i soffan med musik på. Vi har röjt undan det värsta byggdammet. Storstädning får vänta tills allt är klart.
Trött så trött nu, det tar på en att ha sjukt barn, jobba och ha byggarbetare hemma. Helgen är efterlängtad.
Imorgon ska jag försöka fota huset utvändigt, byggställningarna är kvar efter som taket ska bytas och allt på fasaden är inte klart än. Men lite ska man nog kunna se av allt det nya.
Idag har jag skissat på lite idéer till trädgården, en pergola ska ju upp så småningom och då är det bra att ha lite tankar runt detta.
Nu ska jag hasa mig ut i köket för en mugg te innan jag åter landar här i soffan.
Anki

En som njuter..............

Nu börjar solen och lite varmare temperatur ta på snön som kom i början på veckan. Det droppar från taket och fåglarna kvittrar så det lovar vår trots att det fortfarande är vitt ute.
Vi har en i familjen eller ja flera som älskar snö, men en lite mer än alla andra och det är vår Selma.
 Här njuter hon av massor av snö i den sköna vår solen.
 Full fart och hoppar över stockar.
 Leker med pinnar.
 

 En större pinne.
Hoppar över snövallar, gäller att ha tungan rätt i munnen.
Sedan är hon nöjd och vill komma in och ligga i favorit korgen.
Anki

torsdag 10 mars 2016

Light..........

Trots pågående sjukstuga var jag tvungen att åka iväg en stund idag. Hanna kom hit och passade Erik medans jag gjorde mitt.
Hanna ställer alltid upp och vi är så stolta över henne, världens bästa tös om ni frågar mig, men det är klart jag är ju hennes mamma så jag är ju partisk!
Köpte med varsin present till dem hem.
De fick varsin light box. Köpte den lilla modellen och så här blev den i Eriks rum. Han blev super nöjd!
Anki

onsdag 9 mars 2016

Så har vi det.......

Jadå var det dags igen, sjukstuga råder. Lilleman är sjuk med 40 graders feber, så hes att hanknappt kan prata stundvis och ordentligt förkyld.
Jag pysslar om, serverar mat och byter film då det behövs.
Han har inte varit uppe på hela dagen mer än för de där nödvändigheterna vi alla har.
Så det är så vi har det just nu. Sjukstuga!
Anki

 

Nya fönster också......

Vi ska ju byta alla fönster också och det påbörjades lite av det igår också.
 Fönstret före bytet, fint men ur värmesynpunkt inte alls bra i detta huset.
Det nya på plats. Lister och sådant ska det fixas med också såklart men det blir när alla fönster är bytta och allt är klart på huset utvändigt. Men det ska vi nog kunna stå ut med ett tag.
Visst blir det fint!
Anki

tisdag 8 mars 2016

Det går fort framåt...........

Oj vad klockan sprang iväg fort idag. Här händer så mycket med renoveringen av huset och allt annat man har att göra.
Idag togs det stora fönstret i serveringsgången eller vad man ska kalla det bort.
 Hålet där fönstret satt sågades större.
Sedan sattes den nya dubbeldörren in. Tog ingen bild när det var helt på plats men det kommer senare.
Men visst blev det fint!
Nu ska jag stoppa om vår sjuka son, från inget sjuk alls till hög feber, hes och snuvig på 1h. Inte roligt men bara att gilla läget och pyssla om liten.
Anki

Vardagssysslor.........

Just nu drar en kall vind genom huset, det stora fönstret i serveringsgången eller vad man nu ska kalla det är bort taget.
Där är det tänkt att det ska bli en dubbeldörr.
Idag har det körts hit massor av bygg material och tilläggsisoleringen är i full gång.
Själv har jag tänkt mig en städ dag, köket började jag med och nu är jag precis klar med lilla toaletten. Näst på tur är att motionera snabeldraken men först en paus med en stor mugg te.
Tänkte pausa från pappersjobbet idag och göra det där som man måste. Städa och tvätta ni vet.
Jag sätter på en talbok och sedan går det undan med vardagssysslorna.
Anki

måndag 7 mars 2016

Kommunen alltså............

Hm lite orolig blir jag över Jönköpingskommun... M ringde på morgonen för att stöta på om snöröjningen på vår gata, den tycks liksom ligga längst ner på prioriteringslistan om man säger så. De lovade att den skulle plogas och sandas inom ett par timmar.
Hm... Straxt före fem ringde M igen för då hade inte vägen plogats men då till det mest spännande, han får till svar att den har blivit plogad och sandad!!! Eh.. Nej det har den inte svarar M, men damen i andra änden hävdar bestämt att det har den för det har bolaget som ska sköta det här rapporterat att de har gjort.
Hm, jag tycker nog att kommunen borde se över hur deras entreprenörer sköter sitt åtagna jobb, inte konstigt att denna vägen sköts så dåligt!
Trots all snö som kommit har jag och hundarna traskat runt några promenader.
Här ser ni vår Selma som älskar snön. Men ni ser att det kommit mycket!
Nu ska vi spela spel innan det är dags för Lilleman att sova.
Anki

Oh nej.............

Ja vad säger man när det kommit ca 30 cm snö sedan igår kväll?
Ja inte blir jag glad i alla fall, det känns som Erik sa på väg till skolan idag - Det kommer ALDRIG bli vår mamma, bara vara vinter!
Ja lite så känns det efter denna helgens snöande. Jag vet att vi bara är i början på mars och att det kommer bakslag MEN måste det komma 30cm?? Och det värsta är att det fortfarande snöar!

Här ska det jobbas på kontoret idag, massor av papper att ta hand om. Denna veckan har jag lite att fixa med så det krävs lite planering för att få allt att gå ihop.
Ute fortsätter våra byggare att jobba med isolering och fasaden trots snön. En vägg är isolerad och där ska det påbörjas med att få på ny fasad.
Så det fortskrider trots vädret och det är skönt.
Men nu ska jag tassa ner i köket och göra mig en mugg te sedan blir det ett antal timmars arbete på kontoret.
Hundarna har redan lagt sig i sina sängar, nöjda efter morgon promenaden och efter att ha fått leka en stund i snön.

Anki

söndag 6 mars 2016

Bordet...........

Här vräker snön ner och jag har precis kommit in efter en timmes promenad med hundarna.
Tänkte jag skulle visa hur det blev bordet...
 Så här såg det ut innan.

Så här blev det när det är färdig målat.
Vi köpte nya stoppade stolar till och vi är så nöjda med resultatet.
Lamporna gör sig väldigt bra till också.
Nu tar jag och kryper upp i soffan och njuter av de sista timmarna av tillsammanstid med familjen.
Anki