måndag 29 februari 2016

När det är klart och nytt på g........

Som ni vet gillar jag att måla och fixa med möbler och nu har jag ett nytt projekt på gång....
Men först ska jag visa hur det blev med detta skåpet...
Visst blev det fint, nu ska jag bara göra så rutorna blir frostade. Det kan jag göra när det står på plats och har saker i. Kanske blir i helgen. Men så nöjd med resultatet är jag.

Anki

Ny vecka och nu drar det igång...........

Då är det nedräkning igen, ja inte till helgen utan till hantverkarna sätter igång med att fixa huset utvändigt.
Denna veckan börjar de, imorgon eller på onsdag och jag längtar så efter att få allt färdigt. När de är klara vill jag ha vår så vi äntligen kan sätta igång med finliret i trädgården. Jag längtar efter att äntligen få köra händerna i jorden, plantera blommor i krukor och träd i trädgården. Snart är vi där även om det känns länge dit när jag tittar på snön som fortfarande ligger utanför fönstret.
Här ser ni en favorit, blå bolltistel.
Jag drömmer vidare och planerar för trädgårdsåret 2016.
Anki

söndag 28 februari 2016

Ordentligt firad.......

Då var kalasandet slut för denna gången. Presenter, familjen och fika, kan inte bli mycket bättre.
 Lillebror redo med ballonger och paket till syrran.
 Ett glatt födelsedagsbarn öppnar paketen.
Vad var det då i paketen? Tavlor och en väska. De tre tavlorna är så snygga ihop och väskan från Michael Kors har hon velat ha länge.
Efter kalaset tog jag och M med hundarna på promenad i det fina vädret, nu har vi burit upp ett skåp jag fixat iordning. Det ska svälja alla dvd filmer och annat i tv-rummet.
Så nu tar vi söndag kväll i soffan med te och film.
Anki

Kalas idag.....

Idag blir det bara ett snabbt inlägg nu på förmiddagen. Här blir det till att åka på kalas idag, Hanna fyller år på tisdag men vi firar idag.
Jag tror jag skrivit om det förut, i vår familj köper vi inte några märkvärdiga julklappar. Det brukar bli lite små plock som raggsockar, en bok osv. Men födelsedagar firar vi ordentligt, lägger lite extra krut på presenter för den som fyller år. Önskningar uppfylls kan man säga, ja innom vissa gränser naturligtvis.
Idag är inget undantag, presenter är inhandlade och förberedelser gjorda. Ska fota och visa er senare.
Men nu ska vi fortsätta med förberedelserna!
Anki

lördag 27 februari 2016

Drottning i.........

Vi har en utbrytar och inbrottsdrottning i vårt hus i form av en liten valp vid namn Zoda. Hon tar sig in och ut ur allt! Vi har haft en hasp i dörren ner till källaren som ger en öppning så att katterna kan komma och gå som de vill där, den har hon lärt sig att öppna. Vi insåg att vi måste lösa detta på något sätt och det har vi fixat med idag.
 Svärfar och M har satt en kattlucka i dörren ner till källaren så nu kan vi ha dörren stängd och låst så Zoda inte kan öppna.
Men hon var naturligtvis först med att prova luckan, turligt nog kommer hon inte genom med kroppen.
Hon är väldigt uppfinningsrik!
Anki

Stort projekt på g...........

Sen lördag morgon och vi har inte ätit frukost än, väntar in svärfar som kommer med färska frallor.
Vi sitter här i soffan och pratar om vårt nästa projekt här i huset, även det ett ganska stort sådant. Vi ska knacka ner putsen för att kunna tilläggsisolera, alla fönster ska bytas, nytt tak och sedan ska huset naturligtvis få en ny fasad.
Allt detta drar igång nästa vecka och det ska bli så skönt att få det klart.
Spännande att se hur det blir!
 
Så här ser det ut nu (ytterdörrarna är dock bytta mot svarta) och hur det blir kommer ni få se under de närmsta veckorna....
Anki

fredag 26 februari 2016

Roligheter......

Fredagen närmar sig kväll, jag har varit flitig med att plugga och shoppa. Nu tror jag allt är klart för Hanna som fyller år och ska ha kalas i helgen och för Erik som har fyllt och ska ha kalas för sina kompisar nästa helg.
Om en stund anländer barn och hundvakten, då ska jag och M smita iväg en stund för att gå på Grotesco. Roligt att göra något bara vi två. Jag laddar för en rolig kväll med att äta choklad.
Straxt dags att göra sig i ordning.
Njut av fredagen!
Anki

Börjar......

Börjar dagen med te för att vakna, några timmar skola väntar innan jag tar helg ledigt. Tittar bara in för att önska er alla en härlig dag!
Fredag och helg väntar med nära och kära. Njut!
Anki
 

torsdag 25 februari 2016

Längtar efter promenader.........

Nu har min hjärna slutat ta in information för dagen, oj vilken korvstoppning det varit de sista dagarna. Efter många många år i vården trodde jag att det inte skulle vara så mycket. Men här jobbar de på ett helt annat sätt än vad jag varit med om förut. Spännande och roligt med detta ny tänk, men trött blir jag.
Imorgon är det skola som gäller och handla lite inför dotterns kalas i helgen och Eriks kalas nästa helg, tänkte passa på att få det klart på samma gång.
Men det jag längtar efter mest är en lång promenad med hundarna och det ska jag ta i morgon.
Så imorgon ser jag fram mot en dag med skola, shopping och hundpromenader. Härligt!
Anki

onsdag 24 februari 2016

Huvudet fullt........

Om ni visste vad trött i huvudet jag är efter dessa arbetsdagar med alla nyheter man ska lära sig. Nya arbetskamrater, rutiner och inte minst alla dessa härliga människor som vi tar hand om. Men riktigt roligt är det får jag nog säga.
Nu ska jag snart rensa hjärnan lite med att ta en promenad med hundarna, ladda batterierna lite för det är ju mer roligheter kvar denna veckan som det behövs energi till.
Men först ska jag öppna ett paket som kommit med lite saker jag beställt till Eriks kalas.
Han har ju redan haft kalas med oss i familjen men nu ska det bli kalas för kompisarna och han har haft önskemål om hur detta ska vara så nu har jag börjat fixa. Så nu är jag nyfiken på hur det jag beställt ser ut.
Ha en härlig onsdags kväll!
Anki

En ovanlig onsdag, för mig i alla fall..............

Idag är det ombytta roller här i huset på berget, M tar morgon passet med att väcka Erik, fixa frukost, lämna i skolan och rasta hundar. Själv jobbar jag tidig morgon och slutar där med tidigt på förmiddagen. Så här byts vi bara av idag.
Jag har lovat Erik att titta på en film när han slutar skolan och det känns som det passar mig bra, något att äta och en film sedan kan det nog hända att denna bloggerska somnar gott i soffan.
Ja ni som följt mig sedan innan vet att det här med tidiga mornar inte är min grej alls. Det går i och för sig bra när jag väl är uppe men nja jag föredrar som tidigast att vara uppe vid 06,30 på vardagarna men idag är jag redan i farten vid den tiden, så jag är säkert jätte trött när jag kommer hem.
Så ungefär så där kommer min onsdag se ut. Klockan ställd på mitt i natten tid, arbeta till tidig förmiddag, hämta Erik i skolan, laga mat och titta på en film.
Onsdag alltså, då kör vi!
Anki

tisdag 23 februari 2016

Nytt äventyr eller ny erfarenhet...........

Ikväll är jag på nytt äventyr, jag jobbar extra på ny avdelning. Även ett nytt arbete och ny avdelning känns som ett äventyr. Jag är förvånad över hur roligt jag tycker att det är, men kanske är det för att jag bara går in extra. Övrig tid pluggar jag ju nu hela detta året.
 Idag bjuder jag på lite bilder från vårt sovrum, jag verkligen älskar ljuset där inne.
Sängen är inte fel den heller, viktigt det där med en bra säng och jag sover som en stock i våran så den är perfekt. Säng gaveln kommer från Artwood om någon undrar och jag är så nöjd med den.
Men ikväll dröjer det innan jag hamnar här och när jag gör det lär jag nog somna innan huvudet når kudden. Det tar på en att lära in nya rutiner, namn och varje enskilds behov. Men så roligt!
Så det gör jag ikväll, lär in nya rutiner!
Anki

Så här gick det........

Föreläsningen avklarad, jag tog mig igenom det. Lite hackigt blev det nog, åtminstone kändes det så för mig. Det var ungefär ett år sedan sist och då har jag haft en hel story om jag säger så, nu skulle jag berätta om vårt projekt här med i huvudsak trädgården. Vi är ju i uppbyggnads skedet av trädgården och har tankar runt hur det ska bli, men kanske lite svårt att förstå nu. Något man säkert förstår, är att det är ett projekt i enorma proportioner.
 Här har vi kommit en bit i berättandet, muren och gruset är på plats.
Här börjar vi dra oss mot slutet med en liten helhetsbild på hur det ser ut nu. Förutom sista bilden som var från igår då hela stället var täckt med snö.
Så en sak för denna veckan klar. Trevliga människor, prat om det jag gillar, det blev en bra måndag helt enkelt!
Anki

måndag 22 februari 2016

Föreläsning........

Nu när ni tittar in här så är jag på väg till eller kanske redan framme på den plats där jag ska hålla en föreläsning ikväll.
Vet inte om jag är nervös eller bara lite pirrig inför att göra något jag tycker är väldigt roligt. Det var ett tag sedan sist och jag tycker alltid att det är lite pirrigt de där första minutrarna innan man kommer igång ordentligt.
Jag har förberett mig väl med foton och hur jag har tänkt mig att upplägget ska vara under själva föreläsningen så det känner jag mig trygg i och det är skönt.
Så det är en av de roliga sakerna som händer för mig denna veckan och mer blir det.
Så idag blir det en måndag med föreläsning och trevliga möten.
Inte illa, nej inte illa alls!
Anki

Hur går det till?............

Alltså hur fort går helgerna egentligen? Tiden bara rusar och allt det där man tänker sig att göra blir sällan gjort för tiden räcker inte till helt enkelt.
För man vill ju vila lite också när man är ledig. Men bara att ta nya tag och beta av på att göra listan nästa helg och under veckan.
Så det är bara att ta nya tag och starta upp denna veckan.
Hej Måndag!
Anki

söndag 21 februari 2016

En träningsdag.........

Vilken rolig dag jag haft, jag tog med två hundar och sedan mötte jag upp 6 glada tjejer med deras hundar för ett par timmars träning. Lika roligt varje gång och hundarna tycker det också. Så ikväll är jag väldigt nöjd med mig själv, ingen perfekt träning oh nej men så bra man kan förvänta sig för nu.
Dessa fina rosor fick jag av min M i fredags, älskar färgen på dem.
Nu ska jag som är en riktig liten fryslort krypa ner i ett varmt bad innan jag intar soffan med duntäcke och allt för att titta på någon film denna söndagskväll.
Anki

Ralph Lauren.......

Nu har dom kommit, dom nya tapeterna som vi har tänkt att ha i vardagsrummet.
Tapeten kommer från Ralph Lauren Home och den är så fin.
Den ska bara vara på en vägg, annars kanske den tar över lite mycket. I ett sovrum kunde den vara fin på alla väggar men inte i vårt vardagsrum tänker jag.
Nöjd är jag i alla fall och nu får de ligga i kartongen tills det är dags att sätta upp dem.
Ha en härlig söndag!
Anki

lördag 20 februari 2016

Dagens DIY........

Efter en lugn start på lördagsmorgonen så började jag på med att fixa iordning skåpet vi köpte för ett tag sedan.
 Skåpet har varit vägghängt men jag vill ha ben på det. Så det har vi skruvat på idag.
 Jag har maskerat runt glasrutorna.
Tagit bort luckorna och börjat måla. Skåpet ska bli vitt.
Ett fika besök och en promenad med hundarna har det precis blivit. Nu ska jag gå och fixa en pizza deg så vi kan få lite pizza till kvällsmat.
Anki

Kontoret......

Kontoret var det ja, det finns lite kvar att fixa med men i det stora hela går det sitta där och jobba nu.
 En stol att sitta på ska införskaffas. Lampor eller lampa vid skrivbordet ska också upp.
 Hyllan sväljer många pärmar och mappar. Skönt att ha allt på ett ställe igen.
Härligt ljust och fint.

Anki

fredag 19 februari 2016

Ruffsigt troll........

 


 
Erik brukar tycka att det är roligt att klippa sig men nu har det gått ett tag och han har sett ut som ett ruffsigt troll. Han har ett väldigt lockigt hår bak på huvudet. Eftersom det var dags att ta fram saxen ville han klippas i samma frisyr som förra gången. Kort på sidorna och bak på huvudet men längre mitt på. Han blev så fin tycker jag!
Här har vi tagit fredagskväll och njuter av lugnet.
Lite fix på loftet där vi nu ska ha kontoret har det blivit idag, men när jag var klar var det för mörkt för att det skulle bli bra foton så jag tänkte visa i morgon. Så ni får ha en go fredagskväll så länge.
Anki

Ont i............

Planerar dagen sittandes i soffan med ett stort varmt täcke, nu har förkylningen slagit sig på mina bihålor igen. Teletid med dr för det känns som att det behövs en kur med antibiotika igen. Förhoppningsvis kan de vidga gångarna till bihålorna framöver, blir skönt att slippa dessa bekymmer sedan.
Idag tänker jag ta mig upp på vinden, börja plocka upp pärmar och ställa iordning. Ska leta reda på ett par fina stolar så vi har något att sitta på.
Vad hittar man annars på en grå fredag som denna när man inte känner sig helt pigg?
Tänker att vi ska göra hemgjord pizza här ikväll och bara njuta av att det är ett par dagars ledighet som väntar.
En promenad med hundarna och massor av te, ja så får det bli idag!
Anki

torsdag 18 februari 2016

En härlig träningsdag idag.......

Här har det som på många andra ställen kommit snö idag och det hade jag ju kunnat klara mig utan måste jag säga. Jag och en vän hade bestämt oss för att träna med hundarna idag så det var bara att ta på kängorna och ge sig iväg.
En trött bloggerska som synes, sviterna av sista migränanfallet hängde kvar på morgonen men släppte efter några timmar. En härlig stund med hundträning blev det, Vivi fick jobba ordentligt, Dottie fick gå några linjer tillsammans med Elenas Naga. Lilla Zoda fick gå två linjer och fick sedan springa med när vi gick en liten sväng. Väl hemma var det tre nöjda hundar som somnade gott. Härligt! Själv var jag nöjd med hundarna, lite att slipa på med extern markering för Vivi men annars var det bara bra idag.
Anki

En nödsituation...........

Vaknar tidigt och tassar upp tyst för att gå på toaletten. Bland det bästa som finns om ni frågar mig att få sätta sig där och släppa på trycket när man är så där kissnödig så det nästan rinner över. Men det är då det händer...
Inget toapapper!
Och bara tomma rullar i korgen där vi brukar ha nya rullar i....

Gaaah...... Förstår ni hur många tankar som svichar förbi i mitt huvud medans jag sitter där med byxorna nere vid fötterna?
Börjar ropa på M men ingen reaktion där inte, han sover som en stock febrig som han är. Ropar högre och högre helt övertygad om att snart vet alla grannar att jag sitter i en nödsituation på toa! Efter en bra stund hör jag någon i trappan och M kommer till undsättning. Jag har ett långt utlägg om vikten av att fylla på papper när man tar det sista.... Sedan slår det mig att alla rullar tog ju inte slut på en gång så jag borde också ha sett att rullarna börjar ta slut i korgen. Så en bit gaffatejp över munnen hade inte varit fel där innan jag yttrade mig, så jag traskar skamsen ut i köket och gör en mugg kaffe till M det är han värd efter att ha räddat mig från toastolen!
Anki

onsdag 17 februari 2016

När energin kom åter...........

Efter att huvudvärken gett med sig kom energin smygande. Erik har ju två utrymmen som är hans, ett sovrum och loftet. Vi har märkt att han gärna hämtar saker på loftet som han sedan sitter och pysslar med i sitt rum, så idag bestämde vi gemensamt att flytta ner hans saker till rummet. Så nu får jag och M loftet till kontor som vi faktiskt ville från början. Perfekt att få upp alla pärmar och allt igen på ett ställe.
 
 Jag förstår att Erik vill vara i sitt rum, det är jätte mysigt.
 Han är väldigt glad i sitt dinosaurieskelett.
Och visst är det häftigt.
Så det är lite av vad energin räckte till när huvudvärken gav med sig. Snart dags för en lång promenad med hundarna.
Anki

Ett kort hej bara.......

Tittar in för att säga ett kort hej, dags för ett migrän anfall igen. Började igår  kväll och har faktiskt lättat under natten men nu är det under uppbyggnad igen så det blir inget långt inlägg.  Det blir till att vila idag med andra ord.
Så pyjamas på och benen uppdragna får det bli någon timma till, sedan hoppas jag att det släpper. Tittar in senare med lite bilder.
Anki 

tisdag 16 februari 2016

Det är mycket nu.........

Tittar på tv:n och lyssnar på information om influensan som härjar för fullt nu. Tydligen är den inte i topp ännu utan några veckor till innan vi når dit.
Här hemma är M sjuk och har hög feber, ont i kroppen och är jätte trött. Usch det är inte kul.
Själv hoppas jag allt jag kan att jag ska klara mig, här väntar mycket roligheter de närmsta veckorna så jag har inte tid att vara sjuk. Fast det har man ju aldrig om man ska vara ärlig.
Idag har jag massor av jobb framför datorn som jag ska ta itu med straxt. En och annan hundpromenad ska jag också ta. Njuta av solen som tittar fram tillsammans med en klarblå himmel.
Det vanliga fixet med mat och en tur med snabeldraken måste det bli då hundarna fäller som tokar just nu.
Men först ska jag krama en liten som precis vaknat och sitter varm och mysig bredvid mig just nu.
Ha en härlig tisdag!
Anki

måndag 15 februari 2016

Hundpromenader.....

Fasiken vad halt det är ute, jag har halkat runt på hundpromenaderna och är lika glad varje gång jag kommer hem med alla ben i kroppen hela. Men skulle nog behöva en ordentlig massage efter dessa spännande turer med alla muskler, ja ja de jag har då, på helspänn.
Jag har en talbok i hörlurarna och halkar glatt runt med hela hundgänget, då och då lägger jag upp ett skratt och kommer oftast på mig själv med detta. Då måste jag kika mig runt för att se om någon tittar konstigt på den ensamma skrattande människan.
Och skrattar jag inte högt så händer det att jag går runt med ett stort fånigt leende i hela ansiktet, men det brukar bara resultera i ett stort leende tillbaks från de jag möter och det är ju alltid trevligt.
Jag känner mig lite som The crazy dog lady när jag kommer farande med alla fyra hundarna, ja den lilla får inte följa med ännu på de längre promenaderna och med ett stort flin eller ett gapskratt bubblande. Men vad sjutton det bjuder jag på, om någon orkar lägga energi på mig, mina hundar eller så är upp till dem. Själv har jag fullt upp med mitt eget liv och det räcker.
Men de jag möter på promenaderna är trevliga och vissa ser man fram emot att träffa och saknar när man inte sett dem på ett tag.
Det är en av de roliga sakerna med hundarna, de öppnar vägar för nya bekantskaper och det är alltid roligt.
En liten tanke från en hundtokig!
Anki

Då var det dags igen..........

Oj vad fort helgerna går, lika förvånad varje gång. Men då var det måndag igen och det är dags att ta tag i dagen. Här råder sjukstuga igen men denna gången är det M som är sjuk med feber och frossa.
Själv ska jag röja undan och ta med hundarna på en långpromenad innan det är dags för mig att åka och jobba kväll.
Men här har ni en som inte har några planer för dagen, hon börjar med en tupplur.
Måndag mina vänner, dags att ta tag i dagen och planera för veckan.
Anki

söndag 14 februari 2016

Antikblå..........

Nu har vi landat i soffan hela familjen framför en film. M är sjuk och ordentligt risig, vi andra bara trötta och nöjda med dagen.
Jag har både hunnit åka till staden för att handla färg och lite annat, måla och träna hundar så nu är det skönt att inget mer ha att göra för idag.
Jag målade överdelen av väggarna i antikblå och jag tycker att det blev jätte fint. Hundsängarna målades vita.
Kan tyckas konstigt att måla vitt i ett hundrum men det är bara att torka av och måla på ny vit färg om det behövs. Vit färg har man ju nästan alltid hemma.
Så nu ska jag bara fixa sköna dynor för hundarna att ligga på och montera vattenskål på väggen så har de ett litet torkrum att vara i.
Anki

Låta latmasken tala eller....

Allahjärtans dag firar ni det? Det gör inte vi, nej här uppskattas det att få en blomma eller något annat en vardag istället. Så där är jag lite motståndare faktiskt. Men man gör som man vill med det tycker jag.
Söndag redan och ännu råder gråväder. Jag har tänkt mig att måla i hundrummet idag, men just nu talar latmasken högt om att soffan är skön med en filt. Men vi ska nog bli två om detta, en omgång färg ska på i vart fall.
Men först frukost, läsa lite nyheter och bara njuta av morgonen.
Tittar in med bilder lite senare.
Anki

lördag 13 februari 2016

Fix åt hundarna........

Idag har jag varit iväg och jobbat, ja alltså inte i mitt eget företag utan i vården. Blev tillfrågad för ett tag sedan om jag kunde tänka mig hoppa in extra, kände inte så mycket för det men åkte dit på ett besök och det ena ledde till det andra. Så idag fick jag hoppa in, riktigt roligt måste jag säga. Har ju inte vantrivts i vården alls men efter 23år så var jag trött på alla helger, röda dagar och sedan gick det inte att kombinera med alla sjukdagar som blir pga Eriks sjukdom. Men som extra funkar det ju fint, då kan jag styra själv när jag kan jobba och även om jag vill jobba helg. Så det var riktigt kul idag.
Här hemma började M med ett mindre projekt än vi tänkt då vi annars hade behövt vara två. Så han har satt panel i hundrummet.
 Så här långt hade han kommit när jag kom hem.
Sedan har vi satt golvlister och byggt en våningssäng åt hundarna. Så nu kan de ligga både under och ovanpå. Tanken är att allt ska målas och sedan är det bara att lägga i dynor för hundarna att ligga på. Detta utrymme är bara till för att de ska kunna ligga där och torka efter att vi har tränat eller om det är väldigt blött ute innan de är med oss i huset. Blir riktigt bra.
Anki

fredag 12 februari 2016

Fredags gott.................

Fredag och det brukar vad jag har förstått betyda tacos i de flesta familjer. Vi äter det också ibland men inte så ofta. Idag lyxar vi till det med korv och bröd...
Jodå det är nästan party på det... He he nej men alltså vi gillar det och det går snabbt att fixa och man blir mätt. Som kvällsmat funkar det fint. Jag gillar ju att laga mat men ibland så här till kvällsmat så är det skönt att slippa fixa i köket.
Sedan kunde jag inte låta bli att avsluta det hela med en mugg varmchoklad med marshmallows.
Så nu är vi uppkrupna i soffan och tänker titta på en film. Blir en tidig kväll här efter som det blir lite projekt att börja med imorgon.
Anki

Ledig stil........

När man som jag jobbar hemifrån krävs det inte att man kliver upp, sminkar sig och klär sig snyggt. Snarare mer bekvämt. Det är ju bara jag och hundarna för det mesta.
 Oftast ser jag nog ut så här. Som sagt med hundarna som sällskap...
 
Men ibland blir det lite mer presentabelt och då är det lite bekvämare att öppna dörren. Denna stil kör vi på idag!

Fredag, Tjihu!!!
Anki

torsdag 11 februari 2016

Ordning och reda..........

Nu har det visats bilder på husdjuren i familjen i flera dagar så nu får ni se något annat.
Jag är en ganska stor ordningsmänniska. Jag vill ha bestämda platser för allt. Men mellan varven kraschar det och det blir kaos i något utrymme.
Ha ha, ja så är det men jag ger inte upp. Jag kämpar på med att försöka organisera. Vi är ju flera i familjen och de är inte lika intresserade av "var sak på sin plats" så det gör det hela lite svårare.
 Idag var det skafferiets tur, vi har ett stort sådant i köket och tyvärr rymmer det massor. Även det som inte ska vara där....
Så idag har jag tömt ut, städat av och ställt iordning. Jag ställde även in dessa plast backar eller vad man ska kalla dem. De har lock och det passar perfekt för hund/kattmat och sortering.
Nu ska jag bara skriva på vad det är i så att det är lätt att ta rätt mat och att slänga skräpet där det ska vara.
Anki

När kreativiteten flödar........

Lika mycket som jag är morgontrött är jag kvällspigg, jag älskar att ligga vaken och läsa på kvällarna eller göra något kreativt.
Igår kväll fick jag en, ja vad ska man kalla det...
Jag fick en stor lust att fota. Jodå precis lagom runt 22.30 när vi tänkte gå och lägga oss. Det var så att Trollet vår mainecoone låg så fint på ett fårskinn och det tillfället ville jag inte missa.
Så jag plockade fram kamerorna och fixade med objektiven och satte igång. M som var ute sista rundan med hundarna visste ju inget och blev nog lätt förvånad när han hittade mig liggandes på golvet mitt i dörren till sovrummet. Han fick alltså kliva över mig för att komma in och alla hundarna lika så. Trollet är lugnet själv så hon låg lugnt kvar och lät mig fota bäst jag ville. Sedan gav ju det ena det andra så det blev foto på hundarna också.
Lite full i skratt blev jag när jag var klar för då såg jag ju framför mig hur jag ligger där på golvet och kravlar runt i alla möjliga konstiga vinklar och har kameran i högsta hugg.
Ja så kan det lätt bli för min del en kväll när energin och skaparlusten flödar. Vad blev det då av det?.........
 Mitt fina lilla Troll.
Kan inte annat än tycka att hon är ljuvlig!
Anki

onsdag 10 februari 2016

Skottdag............

Här hemma hos oss för vi många och långa diskussioner om ganska viktiga saker. Ja i vart fall när Erik är inblandad för då blir det genast allvar.
Mycket handlar om dagar, månader osv....
Han frågade för några dagar sedan hur många dagar det var i Januari. 31 svarade jag och då undrade han om det var 31 i februari också. Nej svarar M det är 28, men inte i år svarar jag det är 29 för det är skottår och då är det en dag extra.
Erik grunnar en stund på detta och svarar sedan, men om det inte är någon snö att skotta så behövs ju inte den där skottdagen.
Ha ha underbara unge!
Jodå som ni förstår är det väldigt viktiga diskussioner som pågår här på berget.
Erik ger oss väldigt många skratt med sina funderingar och kommentarer.
Barn är så härliga i sin tanke och orden som liksom bara hoppar ut...
Anki

Då var det vitt igen.......

Efter som sjukstuga råder här hemma så bestämde jag mig för att inte ställa klockan idag. Erik sov till strax efter åtta, det behöver han nu när febern, nästäppa och hostan sliter på honom.
Efter att ha fixat frukost var det dags för hund promenad i SNÖ...
Hm jag vill inte ha någon snö nu, ja ja jag vet att många tycker att det är roligt för barnen nu när det drar mot sportlov. Men jag vill inte ha snö ändå. Men efter som jag inte bestämmer detta är det ju bara att gilla läget. Så jag byllsade på mig och tog med hundarna ut på promenad. Riktigt skönt ute måste jag säga, inte alls kallt.
Kameran var med så här bjuds ni på ännu ett gäng hund bilder på familjens kelgrisar.
Alla våra hundar älskar att vara ute, men Selma är nog den som njuter av det mest.
 Den här bilden blev så himla rolig, hon hoppade upp med hela kroppen på en trädstam och lade sig där. Bara svansen som hänger ner där bak.
 Snö lycka!
 
Det gula gänget i familjen Dottie, Selma och Zoda.
Anki